Якщо вірити історії, то фалафель був основною закускою під час Великого Посту. Та і зараз страва своєї популярності не втрачає.
Пише Інформатор.
Інгредієнти:
- нут — 2 склянки
- часник — 6 зубчиків
- цибуля — 2 шт
- петрушка — 1 пучок
- кінза — 1 пучок
- гілочки м’яти
- сіль — 1 ч. ложка
- зіра — 2 ч. ложки
- борошно — 1/2 склянки
Приготування:
Нут відваріть у підсоленій воді. Він має бути досить м’яким. Відкиньте на друшляк і дайте воді стекти. Духовку розігрійте до 180 градусів. Змішайте в чаші блендера всі інші інгредієнти, крім борошна, і перебийте до однорідного стану. Від зелені використовуйте тільки верхню частину – стебла необхідно обрізати.
Додайте до суміші борошно та замісіть тісто. Сформуйте кульки і запікайте в духовці 20-25 хвилин. Подавайте фалафель з соусом з йогурту або кефіру з додаванням рубаної м’яти або іншої зелені.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08