І смак картоплі може змінитися всього лише через додавання простих інгредієнтів. Не тільки з часниковим соусом, а ще й з додаванням самих зубчиків часнику картопля розкриває свій смак зовсім з іншого боку.
Пише Інформатор.
ЧАСНИКОВА КАРТОПЛЯ
Інгредієнти:
- картопля — 3 шт
- петрушка — 1 пучок
- часник — 2 зубчики
- оливкова олія
- сіль
- мелений перець
Приготування:
Картоплю в мундирі відваріть у підсоленій воді (хвилин 25-30). Готову картоплю трохи остудіть, почистьте від шкірки. Розімніть виделкою в окремій мисочці.
Можна використовувати велику сковороду (26 см) і приготувати відразу всю картоплю, але можна і розділити на 2 порції. На сковороді нагрійте оливкову олію та обсмажте рубаний часник до золотистого кольору. Часник дістаньте з олії.
На сковороду викладіть картоплю, додайте подрібнену петрушку, сіль та перець. Вилочкою ще трохи примніть картоплю, формуючи один плоский млинець.
Обсмажте на сильному вогні хвилин 5 до золотистого кольору. Тепер переверніть. Можна зробити це за допомогою обробної дошки: перевернути на неї млинець і акуратно перенести назад в сковороду. Можна додати ще трохи олії.
Готову картоплю подавайте відразу, поки скоринка не розм’якшилася.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08