Інформатор Калуш

ВЛАДА

У чоловіка народної депутатки з Прикарпаття є бізнес-партнерства з росіянами

У чоловіка народної депутатки з Прикарпаття Оксани Савчук знайшли бізнес партнерства з росіянами

Філія спільного з росіянами бізнесу зареєстрована у Калуші.

Ділиться Інформатор, посилаючись на КУРС.

Про це стало відомо з оприлюдненої декларації депутатки за 2022 рік. Там Оксана Савчук вказала, що її чоловік Андрій Савчук володіє часткою ТОВ “Велдотерм-Україна” та отримав там 36 277 гривень заробітньої плати.

Чоловіку належить 8% компанії, а 24,5% належить Дейкіну Дмитру Євгеновичу, який нібито має український паспорт, але прописаний у москві, веде там бізнес та платить податки. Також відомо, що ТОВ “Велдотерм-Україна” зареєстроване у Калуші, а кінцевим бенефіціаром є німецька компанія “Інгеніллем Людгер”.

У ТОВ “Велдотерм-Україна” зазначають, що вони є філією німецької фірми “Weldotherm”, яка виготовляє газові та електричні індустріальні пічки та нагрівальні елементи й різні спеціалізовані комплектуючі. На сайті “Weldotherm” вказано, що українська філія знаходиться у Калуші, а також є російська філія у москві. Цю філію очолює вже вищезгаданий Дмитро Дейкін.

“У той час, як бізнес-компаньйон Андрія Савчука сплачує країні-агресору мільйонні податки, Оксана Савчук зазначила у е-декларації, що її чоловік перерахував на ЗСУ тисячу гривень Є-підтримки”, — пишуть журналісти КУРСу

У 2022 році компанія сплатила у російський бюджет податків на майже 1,5 мільйона рублів.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору