Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вибухівки у калуському ліцеї не виявили. Поліція шукає “мінера”

Кінологи та вибухотехніки завершили перевірку. Навчальний процес у закладі вже відновлено.

Повідомляє Інформатор.

Повідомлення про замінування ліцею №5 зірвало навчальний процес: дітей та працівників негайно евакуювали, а на місці почали працювати відповідні фахівці. Як повідомили у поліції, були задіяні працівники ДСНС, вибухотехніки та кінологи з службовою собакою, медики. Усе перевірили й констатували, що вибухівки у навчальному закладі немає.

700 людей евакуювали: що відомо про замінування калуського ліцею?

Подібні випадки псевдозамінувань неодноразово були в Івано-Франківську. У поліції кажуть, що їх можна класифікувати як ІПСО, адже, схоже, що в такий спосіб хтось хоче посіяти паніку серед людей. Тим не менш, легковажити не можна, тому фахівці кожного разу ретельно відпрацьовують інформацію про замінування.

“Кожного разу такі повідомлення надходять з різних електронних адрес. Поліцейські працюють над встановленням особи, яка їх розсилає”, — зазначили у пресслужбі обласної поліції.

Нагадаємо, що перше повідомлення про замінування Калуського ліцею №5 надійшло ще у п’ятницю. Сьогодні вранці зловмисник повідомив, що школа його проігнорувала, тому тепер буде щодня отримувати такі повідомлення.  Лист від “мінера” написаний російською мовою.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору