Вже через кілька днів українці вечерятимуть кутею та пампушками, саме тому Інформатор розповідає, як приготувати пісні пончики.
Пише Інформатор.
ПАМПУШКИ
Інгредієнти:
- борошно — 5 склянок
- сухі дріжджі — 1 ст. ложка
- цукор — 3 ст. ложки
- сіль — 1/2 ч. ложки
- олія — 3 ст. ложки
- тепла вода — 2 склянки
- цукрова пудра
Приготування:
Борошно просійте та змішайте із сухими інгредієнтами. Далі — поступово вилийте олію та воду. Замісіть м’яке тісто та поставте його в тепле місце. Тісто має збільшитись в об’ємі вдвічі.
Тісто обімніть та розкачайте тісто качалкою (не менше 2 сантиметрів). Склянкою видавіть пампухи. За бажанням посередині можна зробити дірочку маленькою склянкою.
Готовим пампухам дайте 15 хвилин — вони мають “підійти”.
Розігрійте сковорідку з олією. Пампухи смажте на середньому вогні до золотистого кольору. Пампухи викладайте на серветку, щоб стекла олія. А вже холодні пампухи посипайте цукровою пудрою.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08