Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: кутя з пшениці | Рецепт №38

Смачний піст: кутя з пшениці | Рецепт №38

Кутя — основна страва Святої вечері. Варто подумати не тільки про додатки до страви: горіхи, мак чи сухофрукти, але й про основну її складову.

Пише Інформатор.

КУТЯ З ПШЕНИЦІ

Інгредієнти:

  • пшениця — 250-300 г
  • вода — 400 мл
  • соняшникова олія — 2 ст. ложки
  • мед — 2-3 ст. ложки
  • мак — 2 ст. ложки
  • волоські горіхи — 50 г
  • курага — 100 г
  • родзинки — 50 г
  • цедра та сік лимону
  • корінь імбиру — 1 см

Приготування:

Помийте пшеницю й залийте водою. Варіть на невеликому вогні 30-40 хвилин до готовності.

Ще в теплу кашу додайте соняшникову олію. Наріжте помиту чи розпарену курагу невеликими кубиками. Додайте в пшеницю з олією подрібнену курагу і родзинки. Потім всипте мак та 1 см натертого на дрібній тертці кореня імбиру. Додайте жменю крупно подрібнених волоських горіхів і перемішайте кутю, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися. Добре помийте лимон, обсушіть. Натріть його цедру на дрібній тертці. Додайте в кутю з пшениці мед і натерту цедру лимона.

Видавіть 1-2 ст. л. лимонного соку, влийте його в кутю і знову перемішайте. Залиште страву мінімум на 2 години, щоб настоялася. А вже після цього можна її насипати у красиву миску і ставити у центр святкового стола.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору