Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Понад тонна макулатури і донат на ЗСУ — у Калуші завершилась масштабна екоакція

Понад тонна макулатури і донат на ЗСУ — у Калуші завершилась масштабна екоакція

На минулому тижні у Калуші розпочалась масштабна екоакція ініційована учасниками Молодіжної ради при Калуській міській раді, під назвою “Принеси макулатуру – збережи довкілля”. У цієї акції була благородна мета —  популяризація роздільного збору відходів серед школярів та звернення уваги на проблеми захисту довкілля. Настав час підбити підсумки.

Розповідає Інформатор.

В суботу, 23 грудня, екоконкурс завершився. За словами організаторів до акції долучилися школярі ліцеїв №1, 2, 5, 6, 8, 9, 10, 11 та ім. Д.Бахматюка.

“Приємно вразило те, як до заходу долучались учні, адже в окремих ліцеях принесли стільки макулатури, що в один бак все вмістити не змогли.
Усі баки та макулатуру з ліцеїв було вивезено разом із працівниками ТОВ “Еко Прикарпаття” Наступний етап — зважування та визначення переможців конкурсу”, — поділилися активісти.

І вже у цю середу, 27 грудня стали відомі остаточні результати.

Загалом було зібрано 1048.6 кг та отримано 3150 грн.

Кошти було передано на збір калушанина Віктора Волошина на 10 FPV-дронів.

За результатами конкурсу призові місця отримали:

1 місце — ліцей №2 (299 кг);

2 місце — ліцей №10 (220 кг);

3 місце — ліцей №1 (217 кг).

Згідно з умовами екоакції ліцей №2 отримає роздільні баки для сортування сміття. Також 50 дітей (20 дітей із ліцею №2, 15 дітей із ліцею №10 та 15 дітей із ліцею №1) отримають екскурсію у січні 2024 році.

“Вважаємо, що ми досягнули цілі конкурсу, оскільки привернули увагу на необхідність сортування сміття та проблеми захисту довкілля. Під час дії акції до організаторів конкурсу телефонували батьки учнів, які були зацікавлені в участі у конкурсі та теж здійснюють сортування сміття дома. Більшість керівників закладів освіти звертали уваги на необхідності продовження такого конкурсу та важливості даної проблематики. Ми обіцяємо подумати над такою ідеєю, однак з іншими умовами та призами”, — резюмували організатори екоакції.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору