Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Німецькому озері у Франківську загинули дикі лебеді

На Німецькому озері у Франківську загинули дикі лебеді

В Держспоживслужбі зазначають, що це сталось через недбалість місцевих мешканців.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

На Німецькому озері в Івано-Франківську зараз зимують лебеді. Теперішня температура є сприятливою для їх зимівлі, коли вона знизиться, то птахи перелетять на південь.

До них часто приїздять місцеві жителі та гості міста й підгодовують хлібом. За словами працівників Держспоживслужби — саме через це деякі з птахів загинули.

“Варто пам’ятати, що для цих птахів потрібно обирати той корм, який принесе їм користь, а не проблеми зі здоров’ям. Птахи зазвичай харчуються водяними рослинами. Завдяки довгій шиї вони здатні діставати їжу з чималої глибини, поїдають водорості, молюсків, маленьку рибу та поживності з дна. Водяних рослин вистачає в будь-якому ставку. Тож голод їм не загрожує”, — кажуть в управлінні.

Якщо все ж таки хочеться їх погодувати, то варто це робити цільним необробленим зерном, сезонними овочами чи трав’яними гранулами.

“Проте, не варто зловживати підгодівлею лебедів. Адже в птахів, яких часто підгодовували, виробляється рефлекс: вони вже не хочуть самостійно шукати їжу. Тож годуючи їх, часто люди роблять птахам шкоду”, — наголосили в управлінні.

Додатково гостей та мешканців міста просять відповідально ставитись до підгодовування тварин.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору