Інформатор Калуш

ТРЕШ

Уночі москалі знищили музей Шухевича у Львові та пошкодили університет, де вчився Бандера

знищено музей

Сталося це у ніч на 1 січня — у день народження Степана Бандери. Внаслідок атаки дронами-камікадзе музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі повністю знищено.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Інформатор.

У новорічну ніч російська армія застосувала проти України рекордну кількість ударних БпЛА типу “Shahed”. Українським захисникам вдалося збити 87 із 90 безпілотників.

Але вночі ворог поцілив у два об’єкти національної памʼяті у Львові: університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера, та у музей Романа Шухевича на Білогорщі.

“Символічно і цинічно. Війна за нашу історію”, — написав Андрій Садовий.

По Дублянах: пожежу в університеті ліквідовано. Без жертв.

А музей Шухевича, за попередніми даними, знищено повністю.

Музей Романа Шухевича на вул. Білогорща, 76а у Львові був створений у будинку штаб-квартири головнокомандувача УПА, де він загинув. Музей відкрили у 2001 році за сприяння та фінансової підтримки Товариства вояків УПА в США імені генерал-хорунжого Тараса Чупринки, пише zaxid.net.

На першому поверсі музею розміщувалися п’ять тематичних зал, де були представлені світлини та документи про різні періоди життя та діяльність Романа Шухевича. Експозиція другого поверху (сходи, криївка, житлова кімната) відтворювала побут часів перебування головнокомандувача УПА на цій підпільній квартирі (весна 1948 – початок 1950) і була головним меморіальним об’єктом музею.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору