Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті від ускладнень грипу померли двоє людей

померли двоє прикарпатців

У десяти регіонах України циркулюють віруси грипу А та В. Від ускладнень хвороби в Івано-Франківській області померли двоє людей.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на МОЗ.

Перші дві смерті в області від ускладнень грипу зареєстрували два тижні тому. В обох випадках пацієнти не були вакциновані проти грипу та COVID-19.

“За тиждень з 18 по 24 грудня в країні зареєстровано 152 073 випадки захворювання, із них 85 023 — серед дітей віком до 17 років. До лікарень госпіталізовано 4 684 українці, 2 303 з яких — діти до 17 років. Зареєстровано 8 709 нових випадків COVID-19. У двох областях — Вінницькій та Кіровоградській —виявили три випадки нового субваріанту коронавірусу “Pirola”. 1 870 пацієнтів потребували спеціальної медичної допомоги у лікарні. Зокрема, 6 дітей — у відділенні реанімації та інтенсивної терапії”, — йдеться у повідомленні Міністерства.

У разі ускладнення епідситуації у громаді чи на рівні області, у лікувальних, освітніх установах, закладах торгівлі, громадського харчування, підприємствах, транспорті обласні комісії ТЕБ і НС можуть локально впроваджувати обмежувальні заходи для зниження ризику поширення епідемії. Протиепідемічні заходи можуть включати запровадження маскового режиму, соціальної дистанції, скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору