Інформатор Калуш

ГРОШІ

В Уряді розповіли, чи зможуть вчасно платити пенсії

В Уряді розповіли чи будуть вчасно пенсії

З 1 січня в Україні зросли мінімальні пенсії, зарплати та прожитковий мінімум. Чи зможуть їх виплачувати вчасно, обговорювали на засіданні Уряду.

Розповідає Інформатор.

Під час засідання прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що торік “держава демонструвала зразкове виконання соціальних зобов’язань”. У структурі видатків зведеного бюджету соцвиплати займали понад 12%. І цього року це також буде одним із пріоритетів.

“Пенсії та допомоги будемо платити вчасно. Маємо внутрішні ресурси, а також підтримку від наших партнерів”, — зазначив глава Кабміну.

Нагадаємо, що з 1 січня мінімальна зарплата зросла на 6%: з 6 700 грн до 7 100 грн. Ще одне її підвищення заплановане на весну. Прожитковий мінімум збільшився в середньому на 12% — до 2 920 грн. А мінімальна пенсія — з 2 093 грн до 2 361 грн. У планах — індексація пенсій з 1 березня.

“Надзвичайно вдячний усім державам та міжнародним організаціям, які допомагали і будуть допомагати Україні. 42,6 млрд доларів зовнішнього фінансування залучено у 2023 році. З них 27% — це грантові кошти. Лідери підтримки незмінні: Європейський Союз, США, МВФ, Японія, Канада, Велика Британія, Світовий банк”, — додав Денис Шмигаль.

З його словами, потреби на цей рік — понад 37 млрд доларів.

Нагадаємо, що наприкінця 2023 року перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що на початку 2024-го, можливо, доведеться відкласти виплату пенсій та зарплат державним службовцям. Це відбудеться, якщо Євросоюз і США не нададуть фінансову допомогу, яку обіцяли.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору