Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Біля села Підмихайля можуть почати видобувати корисні копалини

БІля Підмихайля можуть посати добувати гравій

На сайті Національної електронної біржі оприлюднили інформацію про продаж спеціальних дозволів на користування надрами. Аукціон має відбутися 17 січня. 

Пише Інформатор.

Йдеться про ділянку “Підмихайле” Калуського родовища, яка розташована на відстані 0,6 км на північ від села Підмихайля Калуського району Івано-Франківської області на площі 23,59 га. Вид корисної копалини: піщано-гравійні породи.

Замовником аукціону є Державна служба геології та надр України. У пояснювальній записці до документів зазначено, що Калуське родовище піщано-гравійних порід було розвідане Львівською геологорозвідувальною експедицією в 1968‒1971 рр. згідно з технічним завданням Главпромбудіндустрії Мінпромбуду УРСР. Запаси природної піщано-гравійної суміші Калуського родовища були підраховані у кількості 9321 тис. куб. метрів.

Гравій, кількість якого в суміші складає 76,49%, за даними лабораторних, технологічних і фізико-механічних випробувань придатний для використання як крупний заповнювач для виробництва бетону марки “200”.

Гравій також може бути придатним для використання у вигляді природної суміші для влаштування основ доріг та для застосування в будівництві, піщана складова — для благоустрою, рекультивації та планування.

Аукціон має відбутися 17 січня 2024 року. Стартова ціна — 887 549,21 грн. Розмір кроку аукціону — 10 000 грн.

За підсумками можуть надати дозвіл на видобування корисних копалин, терміном на 20 років.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору