Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Перегінську лікарню привезли новий апарат ШВЛ

Ноий апарат у перегінську

У Перегінській територіальній громаді відтепер функціонуватиме новий апарат ШВЛ. В ОДА кажуть, лікувальний заклад у громаді підсилять й іншим сучасним обладнанням.

Пише Інформатор, посилаючись на допис голови ОВА Світлани Онищук.

За даними посадовиці, КНП “Перегінська лікарня” обслуговує понад 25 тисяч жителів у семи напрямах, розвиває свою технічну базу задля якісної діагностики й ефективного лікування пацієнтів. А тепер — має сучасний апарат ШВЛ.

На сьогодні «Перегінська лікарня» надає медичні послуги у 7-ми базових напрямах: терапія, хірургія, гінекологія, ортопедія і травматологія, неврологія, педіатрія, анестезіологія (палата інтенсивної терапії).

“У медзакладі створено 80 ліжкомісць для пацієнтів, які потребують лікування у стаціонарі. Там надають допомогу й нашим захисникам. Наразі на лікуванні перебувають четверо військовослужбовців з різними видами травм. Також у лікарні взяли під опіку паліативних хворих, які переселилися на Прикарпатті під час повномасштабної війни. Цьогоріч планують заключити ще й пакет мобільної паліативної допомоги, що дасть змогу здійснювати виїзди та надавати необхідну медичну допомогу важкохворим людям вдома”, — повідомила Світлана Онищук.

Медзакладу зараз необхідні багатофункціональні медичні ліжка та апаратура. В ОВА кажуть, що працюють над залученням міжнарожних партнерів для закриття цих потреб.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору