Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Карткою можна — відтепер у маленьких населених пунктах повинні бути термінали

Карткою можна — відтепер у маленьких населених пунктах повинні бути термінали

Згідно з нововведенням Кабміну і Мінекономіки, яке вступило в дію 1 січня цього року, українські підприємці тепер зобов’язані кожному українцю надавати можливість розрахуватись карткою. 

Ділиться Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

Йдеться про те, що наявність POS-терміналів стає обов’язковою у населених пунктах з чисельністю від 5 тисяч населення. Про це сьогодні розповів заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від партії “Слуга народу” Данило Гетманцев під час телемарафону “Єдині новини”.

“Це нововведення регулюється постановою Кабінету міністрів і Мінекономіки опікується цим питанням. Воно твердо стоїть на позиції того, що для споживачам необхідно забезпечити якомога ширшу можливість для використання безготівкових рахунків, бо це зручно, це те, що відповідає нашому стремлінню до ЄС. Тому з населених пунктів від 25 тисяч населення цей норматив скоротився до населених пунктів до 5 тисяч населення”, — зазначив він.

Також нардеп акцентував, що підприємці, які займаються торгівельною діяльністю, повинні забезпечити можливість розрахунків карткою для кожного українця.

В разі невиконання цього обов’язку передбачено адмінштрафи:

  • від 1700 до 3400 гривень за перше порушення;
  • та від 8000 до 17000 гривень за повторне.

Це обов’язково буде контролюватися податковою службою. Система передбачає реагування на скарги споживачів. Такий механізм контролю буде впроваджено.

Важливо, що для підприємців, які діють у прифронтових зонах, їх ці нововведення не стосуються, додав Гетманцев.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору