Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сніданок вихідного дня: гранола з медом

Сніданок вихідного дня: гранола з медом

На календарику — неділя. У когось ранок почався зі звуку будильника, котрий пильнує аби ви не проспали, а в когось сьогодні — вихідний. У будь-якому разі — обов’язково потрібно поснідати. Сьогодні розповідатимемо, як приготувати вдома гранолу та що до неї можна додати.

Пише Інформатор.

Отож, готуватимемо справжнісіньку гранолу — смак приготованої вдома вас точно здивує.

Що знадобиться?

  • вівсяні пластівці — 200 г
  • банан — 1 шт
  • масло — 40 г
  • мед — 2 ст. ложки
  • цукор

А далі — обирайте улюблені додатки. Адже гранола — саме та страва, яка відома кількістю варіацій приготування та, безпосередньо, смаку.

Пропонуємо додати (навіть декілька позицій):

  • горіхи (і волоські, і лісові, й навіть кеш’ю чи мигдаль)
  • цукати чи інші сушені фрукти
  • шоколад (кілька кубиків)

Як приготувати?

Змішайте пластівці, цукор та додатки (на вибір). Ретельно усе перемішайте.

Бана розімніть виделкою та змішайте із медом. Він має бути трішки розтопленим. Цю суміш додавайте до сухих інгредієнтів та знову розмішайте.

Духовку вмикайте на 180 градусів. Викладіть усе на деко, застелене пергаментом й намащене маслом. Розподіліть рівномірно по усьому листу. Температуру краще трішки зменшити перед випіканням — рекомендуємо до 160 градусів. Гранолу запікайте пів години.

Важливо перемішувати її кожних 5 хвилин та стежити за рівномірним пропеченням.

Готовій гранолі дайте охолонути.

Тепер можна додати більше шоколаду, зефіру чи свіжих фруктів. Заправити можна молоком, йогуртом або пудингом. Цукор можна не додавати — гранола матиме насичений солодкий смак.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору