Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Довгому Войнилові відкрили шість меморіальних дощок

меморіальні дошки

Імена шістьох захисників, які віддали свої життя у боротьбі за Україну, відтепер увіковічнені на меморіальних дошках. Їх встановили на фасаді місцевої школи.

Пише Інформатор.

Серед Героїв — брати Андрій та Микола Пилипчуки. 

Андрій Пилипчук загинув на 48 році життя. Це сталося 4 березня 2023 року під час бойових дій поблизу населеного пункту Роздолівка на Донеччині. Він брав участь у місіях в Іраку, воював у зоні АТО, а від перших днів повномасштабної війни — пішов на фронт добровольцем. Воював у гарячих точках фронту. Посмертно його нагородили орденом “За мужність” третього ступня і медаллю “Лицар бойового чину”.

Микола Пилипчук загинув через тиждень після свого 50-ліття. У рідному селі він багато років був лісником. А на момент початку повномасштабного вторгнення жив і працював за кордоном, але приїхав, щоб стати на захист України. У ЗСУ був снайпером. На початку лютого 2023 року отримав поранення, а вже у березні в останню дорогу проводжав брата. Востаннє телефонував рідним у травні. Загинув 16 травня в районі населеного пункту Спірне на Донеччині.

41-річний Василь Мартинів служив з 2022 року. Ніс службу у роті спеціального призначення однієї з військових частин. 28 вересня 2023 року його життя обірвалося під час виконання бойового завдання в районі села Урожайне на Донеччині. Того дня він йшов на підкріплення побратимів. Це було незаплановане бойове завдання, з якого він так і не повернувся… Загинув у бою як справжній Герой.

55-річний Михайло Винник з першого дня повномасштабного вторгнення вступив у ТРО. Служив старшим стрільцем на Запорізькому напрямку. Загинув 17 квітня 2023 року в районі населеного пункту Зелений Гай. Указом Президента України нагороджений почесною відзнакою “Сили територіальної оборони” (посмертно).

50-річний Микола Масін родом із села Монастирець Жидачівського району Львівської області. У Довгому Войнилові мешкав після одруження. З 2018 року він кілька років служив на Донбасі, був учасником АТО/ООС. Від початку повномасштабного вторгнення став на захист України. ніс службу під Бахмутом. У листопаді 2022 року був поранений, але після лікування повернувся на фронт. Військовослужбовець від 5 березня 2023 року вважався зниклим безвісти. Пізніше стало відомо, що Микола Масін загинув 4 березня від поранень, отриманих внаслідок наступально-штурмових дій та масованих обстрілів військових РФ неподалік селища Білогорівка.

46-річний ветеран АТО Микола Гладій на війну потрапив після Революції гідності. Коли розпочиналися протести, він був у Криму. але негайно виїхав до столиці. А згодом вирішив стати добровольцем АТО. 29 січня 2015 року він став на захист України. У запеклих боях в районі Авдіївки отримав осколкові поранення і навіть після операції був готовий повертатися на фронт. Мав кілька нагород. 15 вересня 2019 року помер у лікарняній палаті.

Вшанувати пам’ять Героїв у Довгому Войнилові зібралася численна громада. Цього дня освятили меморіальні дошки та відправили панахиду за загиблими.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору