Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Токсичні відходи — на дитячих майданчиках Калуша. Хто за це відповідає

Токсичні відходи — на дитячих майданчиках Калуша. Хто за це відповідає

Днями у соцмережах одна з депутатів Калуської міської ради звернула увагу на екологічну ситуацію поряд з закладами дошкільної освіти в нашому місті.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Ірину Очкур.

Йдеться про шкідливість відпрацьованих шин:

“Сьогодні не про естетику, не про вподобання чи несмак.
“Сьогодні про найважливіше — здоровʼя наших дітей”, — зауважила вона.

Відповідно Закону України “Про відходивідпрацьовані автомобільні шини (покришки) є відходами, які належать до четвертого класу небезпеки та потребують утилізації на спеціальних підприємствах. Автомобільні шини являють собою серйозну екологічну проблему, речовини, які використовуються при виробництві, перероблюванні й утилізації шин є вкрай токсичними для людини і навколишнього середовища.

Йдеться про те, що при зношуванні автомобільні шини виділяють високотоксичний пил, вдихання якого сприяє розвитку ракових захворювань. У шинному пилі у великій кількості присутній дуже шкідливий канцероген — бензопірен.

“Використання шин на дитячих майданчиках – шкода для здоров’я малечі. При нагріванні на сонці у повітря випаровуються небезечні канцерогени.
Не поділяю думку тих, хто скаже, що пофарбовані шини зовсім непогано виглядають, адже, до прикладу, сріблясті кульки з розбитого ртутного термометра теж цікаво «бігають» одна за одною, та не знаю батьків, які б це зробили іграшкою для дитини, адже впевнені, що це небезпечно”, — додала пані Очкур.

“Здоровʼя наших дітей – одне з найважливіших завдань для нас, дорослих!” — резюмувала вона.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору