Про важливість очищення й захисту рятувальники розповіли у дописі на своїй фейсбук-сторінці.
Пише Інформатор.
Правила пічного опалення:
- очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом усього опалювального сезону;
- печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступи) від горючих конструкцій;
- підлога з горючих матеріалів повинна захищатися під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7×0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі;
- відстань від печей до товарів, стелажів, шаф та іншого обладнання повинна бути не менше 0,7 м, а від топкових отворів — не менше 1,25 м;
- на горищах усі димові труби і стіни, в яких проходять димові канали, повинні бути відштукатурені та побілені;
- димові труби будинків з покрівлями з горючих матеріалів повинні бути обладнані іскрогасниками;
- попіл і шлак, які вигрібають з топки, необхідно заливати водою та виносити в місця, спеціально для цього відведені.
Також рятувальники додають, що улаштовувати тимчасову піч в приміщенні — заборонено.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08