Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Студенти з Франківщини створили зарядну станцію та проводять лекції про заощадження енергії

Студенти з Франківщини створили зарядну станцію та проводять лекції про заощадження енергії

Студенти самостійно створили сонячну зарядну станцію та проводять лекції для підлітків, щоб розповісти, як заощаджувати електроенергію та конструювати пристрої для її отримання.

Пише Інформатор, покликаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

У рамках молодіжної програми UPSHIFT від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Богдана, Олександр, Василь і Олександра розробили свій прилад. А зараз проводять лекції для учнів та студентів віком від 14 до 18 років. Розповідають, як конструювати власні прилади та як заощаджувати енергію.

Заняття проводять в ігровій формі. Це допомагає учасникам у пошуку рішень енергетичних викликів. Наприклад, як скласти з конструктора систему постачання електрики й створити вітряки чи гідростанції.

“Нам потрібно навчитися економити електроенергію, навіть коли ми отримуємо її безперебійно. По-перше, це впливає на наше майбутнє життя, адже паливні ресурси вичерпні. А по-друге, це питання екології. Оскільки вироблення енергії спричиняє багато викидів у навколишнє середовище”, – ділиться Богдана.

ЮНІСЕФ планує й надалі створювати просвітницький контент на тему ощадного споживання енергії.

“Ми вже робили перші тестування нашої станції. І впевнені, що протягом дня вона може зарядити понад 10 гаджетів. Але ми ще досліджуємо, яка максимальна потужність приладу”, — додають розробники.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору