Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У перелік міжнародних спонсорів війни в Україні внесено майже 50 компаній

У перелік міжнародних спонсорів війни в Україні внесено майже 50 компаній

Перелік міжнародних спонсорів війни в Україні з’явився після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Його веде НАЗК. На сьогодні в цей реєстр внесено майже 50 компаній. Найбільше з них із Китаю – 14, США – 7, всі інші – переважно з країн ЄС. 

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, пише Інформатор.

“Цей реєстр – фактично інформація для перевірки доброчесності контрагентів не лише українських, а й світових”, — каже посадовець.

Наразі спостерігається тенденція, що міжнародні компанії, які продовжують працювати в росії, активно звертаються до НАЗК, надають плани виходу їх бізнесів з країни-агресора і просять не вносити компанію в цей реєстр.

“Такий перелік – це запобігання фінансуванню і технологічному підсиленню агресора. Наразі ми вже маємо позитивні кейси, коли цей інструмент допоміг вийти компаніям з Росії, після чого ми виключили їх з реєстру. Серед цих кейсів – три грецьких нафтових перевізники, британський виробник паперу “Mondi”, ірландська компанія з постачання суднового палива “Peninsula Petroleum Limited”, найбільша в світі індійська компанія з виробництва та експорту діамантів “Shree Ramkrishna Exports” (SRK). Наразі вони вилучені з нашого реєстру”, — зазначив глава відомства.

Але водночас НАЗК практично щотижня вносить у реєстр і нові транснаціональні компанії, які продовжують працювати в Росії та сплачують значні податки в російський бюджет.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору