Інформатор Калуш

ВЛАДА

Фестивальник чи дипломат: куди й навіщо їздив мер Коломиї у 2023 році?

11 "друзів" Станіславського: куди й навіщо їздив мер Коломиї у 2023 році?

Кордони під час дії воєнного стану закриті для всіх однаково — і для держслужбовця, і місцевій владі, й простому українцю. Проте, заборона діє на різних людей по різному. Наприклад на голову Коломийської громади та 11 депутатів Ратуші. Тож куди й на яких підставах вони покидали Україну?

Розповідає Інформатор Калуш, посилаючись на колег з Коломиї.

Протягом минулого року представники Коломийської ратуші завітали загалом до 11 країн: Румунії, Польщі, Франції, Німеччини, Угорщини, Литви, Словенії, ПАР, Швеції, Бельгії та Естонії.

З них, очільник Коломиї Богдан Станіславський відвідав тільки 5 (Польщу, Румунію, Швецію, Німеччину та Словаччину), але 9 разів. І за кожну “мандрівку” йому відшкодовували кошти з міського бюджету. Отож:

з 15 по 18 березня 2023 року

Перша поїздка Станіславського сталася навесні, на щорічний фестиваль “Карпатська красліца” у місто Гуменне (Словаччина), з метою налагодження культурно-дипломатичних зв’язків.

з 5 до 7 травня

Цього разу “фестивалити” міський голова поїхав у румунське місто Бістра. Мета — налагодити культурно-дипломатичні зв’язки на фестивалі “Гуцульська міра”.

з 28 по 30 липня

На цьому фестивальні поїздки не завершились, бо вже наприкінці липня пан Станіславський, спільно з начальником відділу охорони здоров’я Ігорем Кобою, начальницею управління персоналом та діловодства Іриною Жолоб та директором комунальної установи інститут розвитку Коломийської громади Ларисою Кулик, їхали на XII середньовічний фестиваль “Eternul Maramures” в румунське місто Сігет-Мармацієй. Їхали автомобілем Land Rover, з офіційною метою — підтримка дипломатичних зв’язків з містом-побратимом.

з 7 по 13 серпня 

Четверта поїздка очільника Коломиї була у Швецію, в місто Фалун. Мета — проведення переговорів та укладання договору міжнародного співробітництва і партнерства з метою налагодження співпраці з питань реалізації інвестиційних проєктів. За це відрядження йому також відшкодували кошти з місцевого бюджету. На чому подорожував – не вказано.

За два тижні опісля, себто 30 серпня, Богдан Миколайович знову сідає за кермо Land Rover’a і з колегами з міської ради вирушає у місто Сірет (Румунія). Офіційна причина виїзду – участь в спільній конференції з питань транскордонного співробітництва та реалізації європейських проєктів.

7-10 вересня 2023 року

Богдан Станіславський та четверо посадовців з Коломийської міської ради їдуть у відрядження в Польщу, до міста Ниса, щоб взяти участь в урочистих заходах з нагоди відзначення 800-річчя заснування міста. Цього разу мандрували автомобілем Ford Transit.

 7-8 жовтня 2023 року

Рівно за місяць міський голова Коломиї  мав відрядження до Румунії (вкотре), на цей раз – у місто Радауці для участі в спільній конференції з питань транскордонного співробітництва та реалізації європейських проєктів, вирушив автомобілем Volkswagen Transporter.

з 19 по 22 жовтня

За десять днів мер Коломиї ще раз вирушає до Румунії — у місто Сігет-Мармацієй. Компанію в подорожі на авто Volkswagen Passat, йому склала директоркою комунальної установи інститут розвитку Коломийської громади Лариса Кулик. Причина виїзду –  потреба обговорення подальшої співпраці подачі та реалізації спільних проєктів Європейського Союзу.

І от, напередодні Різдва,  з 13 по 20 грудня 2023 року голова Коломийської громади, востаннє в тому році, разом зі своїм заступником Михайлом Качанським, спеціалісткою з відділу інвестиційної політики Мартою Cкрипнюк та депутатом Сергієм Федчуком їдуть в Німеччину, до міста Вольфенбюттель. Мета поїздки — участь в переговорах щодо реалізації спільного партнерських планів у співпраці Коломийської міської ради з муніципалітетом міста Вольффенбютель.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору