Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Залишилось зібрати 7313 голосів. Дружина воїна з Прикарпаття просить підписати петицію

Залишилось зібрати 7313 голосів. Дружина воїна з Прикарпаття просить підписати петицію

Михайло Петрочко загинув при обороні та звільненні Херсонщини у серпні минулого року. Його дружина сподівається, що йому буде присвоєно звання Героя України і просить усіх небайдужих підтримати петицію.

Інформатор нагадує про петицію.

29-річний Михайло Петрочко був мешканцем Ворохти. На війні командував бойовою машиною, був командиром гірсько-штурмового відділення 128 гірського-штурмової бригади. Свого часу був учасником АТО та мав кілька нагород за періоди служби, зокрема, був нагороджений нагрудним знаком “Козацький хрест” І ступеня та медалями “Захиснику Вітчизни” і “За звитягу та вірність”.

Загинув 29 серпня минулого року в районі населених пунктів Нововознесенське та Миролюбівка Бориславського району Херсонської області, виконуючи бойовий наказ, він здійснював заходи щодо звільнення від окупаційних військ території України.

У загиблого захисника залишився син, який народився уже після смерті батька. Свого первістка Михайло Петрочко побачити не встиг.

Щоб Президент України розглянув петицію щодо присвоєння звання “Героя України”, потрібно зібрати 25 тисяч підписів. Наразі зібрано 17 187. До кінця збору підписів — 39 днів.

Петицію можна підписати за посиланням.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору