Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуський суд покарав жінку за крадіжки у Голинській церкві та в магазині у Калуші

Калуський суд покарав жінку за крадіжки у Голинській церкві та в магазині у Калуші

Крадіжки були вчинені у 2021 та 2023 році.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Галичину.

Жителька Калущини у серпні 2021 року перебуваючи у церкві в селі Голинь викрала з каси 800 гривень та набір інструментів, котрий коштує майже 4 000 гривень.

На суді обвинувачувана не визнавала фактів злочину ні зі слів потерпілого, ні з відеодоказів:

“Ніхто не бачив, щоб вона щось виносила з приміщення церкви. На відео видно тільки, як вона бере пустий пакет. Ніде не видно, що надалі в цьому пакеті вона несе саме інструменти. Окрім того, вилучений у неї одяг не відповідає тому, в якому вона одягнена на відео. Що на відео саме вона, не заперечує. Просила врахувати, що вона була на території церкви та заходила у приміщення. Коли вона вийшла з нього, то в неї нічого із собою не було”, — розповідала жінка.

Також у січні 2023 року вона вкрала косметичну пов’язку та туалетну воду з магазину у Калуші. Вартість вкраденого становила 564 гривні. Обвинувачення по цьому злочину теж відкидала та зазначала, що інкриміноване кримінальне правопорушення не відповідає дійсності, адже вона оплатила частину коштів за товар.

“В судовому засіданні свідок підтвердила, що вона оплатила кошти, а потім змінила покази та ствердила, що це була оплата за якийсь інший товар. Кримінальне правопорушення вона вчинила у період воєнного стану, однак не на території, де ведуться бойові дії. Сума викраденого неспівмірна з покаранням, яке їй може бути призначене.

Також просила врахувати стан її здоров’я, серйозність наявних у неї захворювань, те, що у неї є двоє неповнолітніх дітей, яких виховувати їй допомагала бабуся, яка померла, а тому діти залишаються без будь-якої опіки. Просила не брати до уваги, що вона позбавлена батьківських прав щодо її дітей, оскільки вона фактично з ними проживала, брала участь в їх утриманні та вихованні, цікавилася навчанням. Просила не карати її суворо, а дати шанс побути з дітьми”,

В результаті Калуський міськрайонний суд призначив жінці покарання у виді 5 років та 1 місяця позбавлення волі.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору