Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Присвоєння Героя України Барничу Івану з Калущини | Петиція

Присвоєння Героя України Барничу Івану з Калущини | Петиція

До Інформатора звернулась дружина Захисника із проханням підтримати петицію. Для того, щоб її підписати, потрібно авторизуватися на сайті Президента України та натиснути “Підписатися”. Це займе всього кілька хвилин.

Пише Інформатор із посиланням на петицію про присвоєння Героя України Барничу Івану.

Іван Барнич мав звання старшого лейтенанта і служив командиром взводу радіовзводу роти звʼязку батальйону звʼязку та радіотехнічного забезпечення в/ч А1349.

Влітку 2023 року Іван Барнич доєднався до 35 окремої бригади морської піхоти. Там він, разом із побратимами, доклав непосильних зусиль для звільнення села Старомайське у Волноваському районі Донецької області. Захисник загинув там 16 листопада.

Івана Барнича нагородили за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Також йому присвоєно звання почесного громадянина Калуської міської територіальної громади.

“Йому назавжди 34 роки, у нього залишилася дружина та маленькі діточки, синочок, якому 3 роки та донечка, якій нещодавно виповнився 1 рік. Побратими втратили вірного друга, справедливого командира та відважного воїна, який ніколи не залишав їх у біді. Сім’я втратила люблячого батька, чоловіка та сина. Барнич Іван з початком великої війни зробив свій вибір – і не шкодував про це”, — у тексті петиції.

Станом на сьогодні петиція назбирала 2 693 голоси із 25 000 потрібних.

Щоб підписати петицію — натисніть тут.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору