Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Вдома чекає Марко”: письменниця з Долини видає новий роман у чернівецькому видавництві

"Вдома чекає Марко": письменниця з Долини видає новий роман у чернівецькому видавництві

Менш ніж за тиждень, 25 січня, на книжкових полицях по всій Україні з’явиться новий роман української письменниці Галини Лицур-Щадей, з інтригуючою назвою — “Вдома чекає Марко”. В порівнянні з першою книгою, тут авторка ще глибше пірнає в нетрі людського я, фокусуючи історію на одній головній героїні. Нам вдалося одним оком заглянути “за куліси” літературної прем’єри й дізнатися про що ця історія насправді.

Ділиться Інформатор.

Головну героїню звуть Дана. Їй 37 і вона доволі успішна. Вона має все, про що мріяла її мама – освіту, престижну офісну роботу із відповідною зарплатою, квартиру у великому місті й бездоганну репутацію. Одного дня все це летить шкереберть. І не з-поза зовнішніх обставин, як може на позір видатися. Причина у самій Дані. Що ж трапилося, що вона влаштовується продавчинею у квіткову крамницю? Як з’ясується, дещо важливе.

То ж про що цей роман? Якщо двома словами, як каже сама авторка, то це історія про дитинство з його травмами, котрі вдається пережити аж у дорослому віці, про бажання і потребу любити, про стосунки сильної матері й такої ж (чи не такої?) доньки, про віднайдення себе самої, і, щонайголовніше, себе щасливої. І про кохання трішки теж.

Сама ж авторка ділиться, що однозначного задуму написати роман в неї не було.

“Однак було відчуття, що деякі мої спостереження, історії, що підзбиралися, потребують глибшого занурення, осмислення, рефлексій. Коротка форма, з якою я працювала на той час, це дозволяє не завжди.
Одного разу я сиділа в кавʼярні торгового центру і вирішила просто щось написати — от хоч би й про те, що бачу довкола. Через дві години зрозуміла, що написала значно більше, ніж планувала і це… схоже на перший розділ чиєїсь книжки. Виявилося, що моєї.
Про кого і про що ця книжка, зрозуміла уже в процесі писання. Я наче потрапила в особисту історію однієї жінки і вже не могла перестати проживати її досвіди, травми, жити її життя”, — ділиться Галина.

Незабаром ми поділимось з вами повноцінним відгуком-рецензією на роман й розповімо хто цей таємничий Марко з палітурки. 

Стежте 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору