Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мобілізації може допомогти рекрутинг. Головний аналітик “Повернись живим” розповів, як зробити це ефективно

Мобілізації може допомогти рекрутинг. Головний аналітик "Повернись живим" розповів, як зробити це ефективно

Війна триває. З нею продовжується мобілізаційний процес. Однією з найбільших проблем в ньому, це брак людей та мотивації. Ті, хто захищають нас на фронті зараз, потребують ротації. Одним з вдалих варіантів вирішення проблеми — рекрутинг. Так вважає голова аналітичного відділу фонду “Повернись живим” Антон Муравейник.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Українську Правду.

У розмові з ведучим видання стосовно мобілізації Антон Муравейник зазначив наступне:

“Так чи інакше доведеться відокремлювати рекрутинг від вертикалі ТЦК, тому що це неефективно. Рекрутинг — це логічно і зручно. Люди не підуть дізнаватися як справи в ТЦК, хіба що вони вже прийняли рішення “.

Експерт також поділився, що для просто консультації потрібне “дружнє середовище, де ти знаєш, що відразу і моментально не потрапиш в ЗСУ”.

“Скоріше за все, буде сформована окрема вертикаль. Можливо під Міноборони, можливо під Генштабом. Питання в тому, яка буде роль материнської агенції. Має бути той, хто формує правила гри й щоб все було нормально”, — пояснив він.

 Серед можливих варіантів організації рекрутингу Муравейник виділив ЦНАПи, спеціальні центри, прямий рекрутинг до бригад чи змішану систему.

“Наразі без рекрутингу ми “не поїдемо”. Тому що не зможемо забезпечити потрібну нам кількість людей. В якийсь момент це може перейти в хаос. Людей, які хочуть служити багато. Але їх бентежить невідомість. Система рекрутингу має дати їм контроль. Це можливо і це станеться. Команда міністерства над цим працює”, — підсумував він.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору