Інформатор Калуш

ТРЕШ

Московському митрополиту Павлу продовжили домашній арешт

загрожує до 8 років за ґратами.

У 2023 році для декого День жарту виявився зовсім не смішним. Хоча для більшості українців ця новина стала доволі позитивною. Нагадаємо, що 1 квітня минулого року СБУ вручило підозру за ст. 161 ККУ (розпалювання міжрелігійної ворожнечі) та ст. 436-2 ККУ (поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію) Павлу Лебедю (він же митрополит Павло, він же Паша Мерседес). Того ж дня Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів, аби чоловіка тримали під цілодобовим домашнім арештом та зобов’язали носити електронний браслет. 

Сьогодні Інформатор ділиться свіжими деталями, покликаючись на адвоката митрополита Павла, Микиту Чекамана.

У понеділок, 23 січня, вже Печерський районний суд Києва продовжив термін дії зобов’язань митрополита ще на два місяці, що робить їх чинними до 23 березня. Він і надалі змушений з’являтися за першою вимогою до суду, не відлучатися з населеного пункту (село Вороньків Київської області), носити електронний браслет і утриматися від спілкування зі свідками та потерпілими.

Проте, є один нюанс — йому дозволено відвідувати лікаря.

“Суд врахував позицію сторони захисту та стан здоровʼя Митрополита Павла, який значно погіршився за час перебування його у СІЗО і засланні за межі м. Києва, та надав дозвіл безперешкодно відлучатися із с. Вороньків для відвідування закладів охорони здоровʼя”, – повідомив адвокат.

Нагадаємо, що митрополит Павло був звільнений з-під варти 7 серпня, коли за нього була внесена застава понад 33 мільйони гривень.

Згідно зі статтями 161 та 436-2 ККУ Паші Мерседесу загрожує до 8 років за ґратами.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору