Інформатор Калуш

ГРОШІ

Одноразова грошова допомога Захисникам із Калущини, які отримали поранення — розмір та порядок надання

Одноразова грошова допомога Захисникам, які отримали поранення — розмір та порядок надання

Одноразову грошову допомогу Захисникам чи Захисницям України, які залучилася й брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів із національної безпеки й оборони та відсічі й стримуванні збройної агресії рф проти України, починаючи із 22 лютого 2022 року, та в цей період отримали поранення (захворювання) та які зареєстровані й проживають у Калуській міській територіальній громаді.

Пише Інформатор, покликаючись на сайт Калуської міської ради.

Допомога надається:

  • Захисникам чи Захисницям України, які отримали важке поранення, унаслідок якого втратили кінцівки або зовнішній чи внутрішній орган тіла, та потребують додаткового оперативного втручання — в розмірі до 100 тисяч гривень.
  • Захисникам чи Захисницям України, які отримали важке поранення без втрати кінцівки або внутрішнього чи зовнішнього органу тіла та потребують додаткового оперативного втручання — в розмірі до 50 тисяч гривень.
  • Захисникам чи Захисницям України, які отримали важке поранення та яким проведено лікування чи потребують такого лікування — до 20 тисяч гривень.
  • Захисникам чи Захисницям України, які отримали легке поранення (захворювання) та яким проведено лікування чи потребують такого лікування — до 5 тисяч гривень.

Допомогу виплачують одноразово, незалежно від кількості проведених лікувань унаслідок отриманого поранення (захворювання). Також до осіб, які отримали поранення, належать особи, які отримали травми чи контузії. А ступінь поранень визначають відповідно до Класифікатора та висновку ВЛК.

Для розгляду питання допомоги до “Центру надання адміністративних послуг” потрібно подати такі документи:

  • копію паспорта заявника або копію ID-картки з довідкою (витягом із реєстру ТГ) про реєстрацію місця проживання особи;
  • копію ідентифікаційного коду заявника;
  • документи, що підтверджують родинні зв’язки заявника із військовослужбовцем (у разі звернення члена сім’ї);
  • документи про безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки та оборони, відсічі й стримування збройної агресії рф проти України;
  • документи військової частини про отримане поранення (травми, контузії) чи захворювання;
  • медичні документи (виписка про проведене лікування та направлення на додаткове оперативне втручання, лікування, висновок ВЛК);
  • банківський рахунок заявника (за наявності).

Подавати потрібно документи в оригіналі.

В окремих випадках (як виняток) рішенням ВЛК одноразова грошова допомога може надаватися повторно або в більшому розмірі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору