Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

НМТ-2024: стали відомі дати іспиту й обов’язкові предмети

НМТ-2024: стали відомі дати іспиту й обов'язкові предмети

Визначено дати проведення Національного мультипредметного тесту в 2024 році. А також — кількість предметів, з яких вступники складатимуть іспити.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, передає Інформатор.

Дати проведення НМТ — з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться й основна, і додаткова сесії. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Три обов’язкових, а один — на вибір. Кількість обов’язкових предметів цьогоріч збільшилася через історію України.

“Знати та розуміти історію своєї країни, наші виклики і перемоги — це база в усі часи, а у воєнний час це також і питання національної безпеки. Водночас зробили все, щоб повідомити про обовʼязковість складання історії України як раніше. Тож уже з вересня старшокласники могли почати підготовку”, — зазначив міністр.

Інформація про структуру і зміст тестів, завдання минулих років є на сторінках Український центр оцінювання якості освіти. Також затвердили кількість і форми тестових завдань, а також схеми нарахування балів: https://bit.ly/3ScKpNR

За словами Оксена Лісового, тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але це робиться передусім заради безпеки вступників та створення для всіх рівних умов.

“Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту. До того ж, більше сесій = більша вірогідність потрапити на повітряну тривогу”, — пояснює він.

Нагадаємо, що обов’язковими предметами цьогоріч визначено українську мову, математику та історію України (період XVI-XXI ст.). Також, окрім цих трьох предметів, учасники мають обрати ще один предмет на вибір: українська література; іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська); біологія; фізика; хімія; географія. Загалом, кожен учасник має скласти 4 предмети.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору