Інформатор Калуш

ГРОШІ

Щомісячний платіж як відстрочка від мобілізації. У ВРУ — новий законопроєкт

Щомісячний платіж як відстрочка від мобілізації. У ВРУ — новий законопроєкт

В умовах бронювання військовозобов’язаних можуть бути суттєві зміни. У Верховній раді напрацьовують законопроєкт, яким пропонують ввести щомісячний платіж, що гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Як пише Інформатор, деталі законопроєкту оприлюднило видання Forbes.

“Депутати економічного комітету ВР кілька тижнів працювали над новим законопроєктом, який змінює процес бронювання співробітників. Головна відмінність від запропонованої наприкінці 2023 року концепції Офісу Президента – відмова від привʼязки до розміру заробітної плати та відрахувань ПДФО чи ЄСВ”, — пише видання.

Співавтор законопроєкту Дмитро Наталуха розповів, що пропонується надати можливість бронювати співробітників усім підприємствам, а не лише критично важливим зі списку Кабміну. Головна умова для цього – компанія має працювати у “білу” та сплачувати податки до бюджету, деталізує Слово і Діло.

Наразі розглядається варіант до 1,5% військового збору додати фіксовану ставку у розмірі 20 тисяч гривень за кожного заброньованого співробітника. Бронювати можна буде до 50% від військовозобов’язаних працівників.

За словами нардепа, за різними сценаріями фіксована ставка за бронювання може принести від 18 млрд до 155 млрд гривень на рік.

Раніше писали:

Демобілізація через 36 місяців служби? Що пропонує парламент
Без відстрочки нардепам та електронних повісток — Безугла про можливі зміни до мобілізації

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору