Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як подати заявку на створення меморіальної дошки полеглому Герою?

Як подати заявку на створення меморіальної дошки полеглому Герою?

У Калуші, області й навіть в інших регіонах України родини полеглих військовослужбовців можуть безкоштовно замовити виготовлення біографічного фільму про захисника та памʼятної меморіальної дошки. Фінансують роботи органи місцевої влади.

Ділиться Інформатор.

Для того, щоб подати заявку на створення, достатньо перейти на електронну форму від ГО “Спогади крізь віки”, яка доступна за посиланням. Після цього з заявником звʼязується менеджер організації, котрий ознайомлює з алгоритмом створення та погоджує з ним результати на усіх етапах створення.

Від родини чи знайомих полеглих потрібно тільки інформація про життя Героя, а також фото й відеофрагменти його життя. Після збору усієї інформації працівники організації памʼятну дошку та відеоролик, котрий можна переглянути сканувавши qr-коду на меморіалі.

Виготовлення такої памʼятки є безплатним для заявника, бо оплачується з місцевого бюджету.

“Мета нашої організації зробити так, щоб створення дощок були безплатними для родин загиблих. Тому ми їздимо по різних ОТГ та складаємо договори, щоб це оплачувалось з місцевого бюджету, а люди просто надавали інформацію”, — ділиться засновниця організації Марʼяна Ковальчук.

Також додає, що зараз організація ще працює над тим, щоб такі qr-коди наносили й на могили полеглих, щоб побратими чи знайомі відвідуючи їх, змогли більше дізнатись про захисника.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору