Інформатор Калуш

ВЛАДА

Трактори у кредит: у Калуші депутати погодили ідею

Трактори у кредит: міська рада погодила ідею

Щоб взяти кредит та купити спецтехніку для потреб калуських комунальників, потрібно понад 11 мільйонів гривень.

Деталізує Інформатор.

Нагадаємо, калуські посадовці подумують над кредитом на закупівлю техніки для обслуговування старостинських округів. Підрахували, що потрібно 3 трактори та екскаватор із відповідним навісним обладнанням (відвали, щітки, причепи…). У міській раді такі ідею називають лише бажанням, бо ні грошей на реалізацію, ні конкретних умов кредитування наразі немає.

Питання розглянули на сесії міської ради. Начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак пояснив:

“Хочемо для “Калушавтодору” закупити техніку для очистки доріг від снігу та інших робіт по старостинських округах. По місту техніка справляється, а у селах ні.

На придбання техніки потрібно понад 11 мільйонів гривень. Під час обговорення стало відомо, що міська рада розглядає можливість оформлення кредиту, терміном на 5-10 років.

“Щоб не вийшло так, що ми ще сплачуємо кредит, а вже давно нема чим працювати”, — застерегла депутатка Ірина Очкур, пропонуючи купувати якісну техніку, а не дешеву китайську.

“Ми купили минулого року один трактор. Ви всі маєте можливість бачити, як він працює по місту. Червоного кольору, великий, гарний. Поки що жодних зауважень до його роботи немає. Тому хочемо саме такі купувати. Якщо однієї марки, то ремонт і сервіс буде більш доступним”, — пояснив головний комунальник міста.

У підсумку депутати міської ради внести зміни до Програми здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств на 2024 рік та додати у перелік заходів на рік придбання техніки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору