Інформатор Калуш

ГРОШІ

Громади Калущини купують какао по 400 гривень

Громади Калущини купують какао по 400 гривень

На початку року в освітян — “гаряча” закупівельна пора, адже необхідно забезпечити продуктами навчальні заклади. На Калущині етап підписання договорів ще триває.

Інформатор проаналізував, по скільки у містах і селах купують какао. Одразу зазначимо: деякі громади купують буквально по кілька пачок, а деякі — навіть центнерами.

У Калуському районі — 13 територіальних громад: 3 міські (Болехівська, Долинська, Калуська), 5 селищних (Брошнів-Осадська, Вигодська, Войнилівська, Перегінська та Рожнятівська) і 5 сільських (Витвицька, Верхнянська, Дубівська, Новицька, Спаська).

Какао поки що закуповували у п’яти з зазначених громад. Принаймні, саме по них є дані на Prozorro, датовані січнем цього року.

Калуш: 327 гривень за кілограм

Управління освіти Калуської міської ради нещодавно оприлюднило договір на придбання 30 кг какао. Його купили для чотирьох дитсадків у селах громади. Ціна за кілограм 327 гривень, зазначено у документації. Загальний бюджет цієї закупівлі 9810 гривень. Постачальник — ТОВ “Галицька торгова компанія”.

Долина: 365 гривень за кілограм

Управління освіти Долинської міської ради для закладів дошкільної освіти громади придбало 234 кілограми какао. Бюджет закупівлі — 85 410 гривень. Ціна за кілограм склала 365 гривень за кілограм. Постачальник — ФОП Глинська Леся Анатоліївна.

Рожнятів: 400 гривень за кілограм

Відділ освіти, молоді та спорту Рожнятівської селищної ради уклав договір на придбання 45 кілограмів какао. Бюджет закупівлі — 18 тисяч гривень, тобто ціна за кілограм — 400 гривень. Постачальник — ФОП Коваль Любомир Миколайович.

Вигода: 400 гривень за кілограм

Відділ освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради порахував, що їм потрібно 122 кілограми какао. Договір уклали на 48 800 гривень, тобто ціна за кілограм склала 400 гривень. Постачальник — ФОП Кіс Валентина Анатоліївна.

Перегінське: 400 гривень за кілограм

Відділ освіти, молоді та спорту Перегінської селищної ради також купує какао по 400 гривень за кілограм. Відповідно до договору, йдеться про 15 кілограмів продукту на загальну суму 6 000 гривень. Постачальник — ФОП Коваль Любомир Миколайович.

Якщо порівняти ціну какао з минулорічною, то вона практично не змінилася. Наприклад, у Перегінському купували за аналогічною ціною й у того ж постачальника; по Калушу була дорожча закупівля — по 430 гривень за кілограм. А от Відділ освіти, культури, туризму, молодіжної політики та спорту Витвицької сільської ради торік купував какао за чи не найбюджетнішою ціною — по 250 гривень за кілограм.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору