Інформатор Калуш

ГРОШІ

Долинський “Водоканал” отримав майже 6700 кіловат “дармової” електроенергії

За 2 місяці долинському "Водоканалу" вдалось зекономити 6 680 кіловат електроенергії

Таких результатів комунальникам вдалось досягнути завдяки роботі сонячної електростанції. Схожу станцію у Долині хочуть встановити й на водозаборі. 

Ділиться Інформатор.

В грудні 2023 року на очисних спорудах долинського КП “Водоканал” запустили сонячну електростанцію. Вона розрахована на виробіток 150 000 кіловат-годин на рік, які мали би забезпечувати автономну роботу очисних споруд та віддавати залишок у мережу.

За період від грудня, зважаючи на зимову пору, вдалось виробити 6 680 кіловатів/годин:

  • грудень — 3 230 кіловатів;
  • січень — 3 450 кіловатів.

“Літом ситуація буде кращою, а зараз очисні тільки в обідній час автономно працюють, в інший час просто зменшує споживання з мережі. Все що виробляє станція ми забираємо, а що не вистачає, то беремо з мережі. На перспективу для підприємства має бути економія в плані споживання на електроенергії для очищення стічних вод”, — розповідає енергетик підприємства Руслан Базюк.

Схожу станцію у Долині хочуть встановити й на водозаборі. Наразі діюча станція, за інформацією міського голови Івана Диріва, дозволила й покращити екологічну ситуацію в місті. Вироблена, за її допомогою, електроенергія є еквівалентною до 5 висаджених дерев, або використання 2,67 тонн вугілля з 3,17 тонн викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору