Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили цифровий освітній простір для дітей

В Калуському ліцеї №6 відкрили цифровий освітній простір для дітей

Проєкт вартістю майже пів мільйона гривень реалізували у ліцеї №6 у співпраці з міжнародною благодійною організацією.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 31 січня, у Калуському ліцеї №6 відкрили цифровий освітній простір для дітей, який оснащений комп’ютерною технікою, музичним обладнанням та розвивальними іграми й освітніми матеріалами.

Керівниця закладу Віра Притуляк ділиться, що спільно з благодійниками раніше вже вдалось реалізувати перший етап проєкту, а саме ресурсний центр для дітей з обмеженими можливостями. У ньому діти займаються реабілітацією з дефектологами та логопедами.

Після реалізації центру ліцей потрапив у другий етап, а саме створення цифрового освітнього простору на базі кабінету інформатики.

“Цифровий напрямок завжди знадобиться нашим дітям. Вони мають бути освідчені у цьому, розвинені. Можливо в майбутньому стануть навіть програмістами”, — ділиться керівниця РДА Жанна Табанець.

Також додає, що незабаром у Калуші відкриватимуть ще один такий простір.

“Головна ідея яку закладала наша команда, було створити не просто цифровий простір, а щоб ми склали тут три пазли: безпечне середовище доступ до освітніх послуг та надання психосоціальної підтримки. Завдяки фасилітаторам та дирекції ліцею, ця кімната стала не просто льотним спейсом, а й айті кластером. Дуже сподіваємось, що діти отримають колосальний фідбек та покращать свої успіхи у навчанні”, — ділиться координаторка благодійного фонду “Terre des hommes”.

На заході діти також висловили свої позитивні враження про нові можливості на базі навчального закладу.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору