Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Учні з Калуша вже вдруге взяли участь у тренінгу “Успішна школа через ефективне самоврядування”

Учні з Калуша вже вдруге взяли участь у тренінгу "Успішна школа через ефективне самоврядування"

Калуську молодь можна спокійно назвати й активною і зацікавленою в житті свого міста й можливостей на майбутнє. Вже неодноразово це підтверджувалось участю в різного роду всеукраїнських і навіть міжнародних проєктах. 

Розповідає Інформатор.

Вчора, 2 лютого, у Концертному залі відбувся другий тренінг освітнього проєкту “Успішна школа через ефективне самоврядування”. Його учасниками стали до 80 учнів разом зі своїми наставниками з 20 закладів загальної середньої освіти Калуської громади.

“Метою тренінгу було опрацювати сучасні методи комунікації, основи понять академічної доброчесності та розуміння активних інструментів для забезпечення медіаграмотності”, — поділився міський голова.

Також нам вдалося поцікавитися враженням про тренінг програмна спеціалістка «Мріємо та діємо» та IREX, Іриною Шереметою:

“Для програми “Мріємо та діємо” дуже важливо, коли молодь громад активізовується і готова брати участь в громадському житті й безпосередньо долучатися до того, щоб впливати на прийняття рішень. І тому саме через такі активності, як навчальна програма “Успішна школа” і наша програма по розробці молодіжних програм сприяє тому, щоб молодь долучалася до створення безпосередньо програм і до розвитку своїх компетенцій в тому, щоб працювати з владою і фактично брати відповідальність за свою участь і за своє життя”.

“Ми з командами, з учасниками закладів загальної та середньої освіти зустрічаємося вже вдруге. Перший раз ми зустрічалися минулого року. Участь бере 20 команд закладів загальної й середньої освіти Калуської територіальної громади. Крім того, в цьому проєкті бере участь ще команди Долинської територіальної громади, з ними менторки зустрічалися позавчора. Взагалі, шкільне самоврядування, вважаю, надзвичайно актуальна тема і на часі, тому що дітей ми маємо навчити, що вони вміють правильно приймати рішення і, головне, беруть відповідальність на себе. Разом з тим, шкільне самоврядування дає можливість дитині розкритися, реалізувати себе, дає можливість комунікувати, знайомитися з іншими лідерами, брати участь у навчально-виховному процесі, в житті школи загалом”, — додала  депутатка Калуської міської ради Оксана Савчук.

Нагадаємо, що програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з “Будуємо Україну разом” (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом(IRI) та Zinc Network.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору