Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців

Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців

На чергову акцію-нагадування про полонених бійців “Маріупольського гарнізону”, “Азову” та військової частини 3057 вийшли близько сотні людей.

Пише Інформатор, покликаючись на колег з Івано-Франківська.

Такі акції відбуваються щонеділі у багатьох містах України. Цього разу до Франківська приїхали родини полених азовців з Львівської області, які одними з перших стали на захист Батьківщини.

“Я постійно відвідую такі акції, бо в мене чоловік в полоні з 17 травня 2022 року. Вже 21 місяць, як він там. Обміни відбуваються, але чомусь в списках на ці обміни немає військової частини 3057 – Азов та НГУ. Чому так відбувається нам на це запитання досі ніхто не дає відповіді. Дівчата і хлопці досі там”, — поділилась з Маріуполя одна із організаторок акції пані Наталія.

Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців

За словами організаторів акції, обміни відбуваються. Але з якоїсь причини у списках на обмін немає азовців, оборонців Маріуполя та бійців НГУ. Зв’язку з полоненими немає вже понад 20 місяців, а мережі шириться інформація про те, що частина полонених азовців загинула під час ніби-то збиття Україною російського військового транспортного літака Іл-76.

“Ми будемо за них боротись до кінця, так, як вони боролись за нас. Ми будемо кричати про їх полон, ми будемо їхніми голосами. Ми надіємось, що влада нас почує, адже коли закінчиться той “почесний полон тривалістю в 3-4 місяці”, – додають організатори акції.

Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців

Довідка: 24 січня у Корочанському районі Білгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76. Тоді у Міноборони РФ заявили, що на борту перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін в Білгородську область 6 членів екіпажу літака і троє осіб супроводу. Усі, хто перебував на борту — загинули. У МО РФ звинуватили Україну у збитті літака двома ракетами з ЗРК.

Пані Олеся приїхала в Івано-Франківськ зі Львова, щоб підтримати рідних полонених азовців. Каже, у неї самої 30-річний племінник — у полоні вже понад 20 місяців. Він захисник Азову. Зараз вкотре хочуть звернутися до міжнародної спільноти і нагадати, що полонених треба рятувати.

Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців

“Ми родичі полених захисників і ми втомились нагадувати Європі, що вона існує завдяки нашим військовим. Так ми втомились, але не зламались бо ми народжували дітей не для москаля, не для знущань, ми народжували їх для України. Ми будемо виходити і говорити про наших дівчат і хлопців – 3057, будемо говорити про Азов, НГУ, сарматів про всіх хто були в Маріупольському гарнізоні”, – розповіли рідні полонених азовців з Львівської області.

За словами одного з учасників акції — колишнього військовополоненого — такі акції важливі й потрібні. Адже тільки так ми можемо нагадати світу про те, що війна в Україні триває. Про те, що гинуть люди. Про те, що мир і перемога України – це спокій цілого світу.

Сьогодні у Франківську відбулась акція-нагадування про полонених бійців

“Слава Україні. Слава Нації. Україна понад усе. Саме з такими гаслами ми йшли в бій. З такими гаслами ми захищали наш рідний Маріуполь. Ми боролись. Тому й за них маємо боротись, кричати про їх звільнення. Ми чекаємо на них. Ми будемо виходити доти доки останній полонений не буде вдома”, – висловився учасник акції.

Відео з акції дивіться у нашому телеграмі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору