Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Петиція про присвоєння Героя України захиснику з Долини

Петиція про присвоєння Героя України захиснику з Долини

Залишилось трохи більше тисячі підписів та 20 днів для того, щоб петицію подали на розгляд Президента України.

Пише Інформатор.

“Прошу Вас присвоїти звання Герой України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, військовослужбовцю ЗСУ Гриців Ігорю Зіновійовичу”, — звертається ініціаторка петиції Хайрулін Зоряна.

12 березня 2022 року Гриців Ігор поповнив ряди захисників. Служив у 57-ій Окремій Мотопіхотній бригаді воєнної частини А1736 на посаді оператора-тренажера 1-ї батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону.

“Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяли ворога з населених пунктів:Бахмут, Соледар, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Метьолкіне”, — йдеться у петиції.

Захисник був госпіталізований після артилерійського обстрілу із чисельними осколковими пораненнями, які виявились неоперабельними. Незважаючи на травми — продовжив службу.

На початку вересня 2022-го року поблизу села Безіменне, що на Миколаївщині, бійці 1-ї батареї, під час наступальних дій, були атаковані артилерійським вогнем з боку ворога.

Із 7 вересня 2022 року по 30 жовтня 2023 року боєць вважався зниклим безвісти. Загинув він 7 вересня 2022 року захищаючи рідну землю від ворога.

“Ми пишаємось своїм батьком, внуки дідусем, дружина чоловіком, мати сином, сестра братом, його мужністю, силою духу. Він був дуже добрим та люблячим батьком. Не кожен зможе дивлячись смерті в очі — стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя — рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Гриців Ігор Зіновійович — справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно)”, — додає ініціаторка петиції.

Станом на сьогодні петиція зібрала 23 716 голосів із 25 000 потрібних.

Підписати петицію можна за посиланням.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору