5 лютого — Всесвітній день “Нутелли”! Саме час для того, щоб посмакувати шоколадним десертом і трішки покреативити із фруктами чи випічкою. Усе це із шоколадною пастою, звісно!
Ділиться Інформатор.
Сирники із шоколадною пастою
Інгредієнти:
- сир (краще обирати жирний) — 400 г
- яйце — 1 шт
- сіль
- цукор — 1 ч. ложка
- манна крупа — 2 ст. ложки
- борошно — 3 ст. ложки
- шоколадна паста
- рослинна олія для смаження
Приготування:
Перетріть сир через сито так, щоб не було грудочок. Викладіть його в миску та додайте яйце, манну крупу й дрібку солі. Перемішайте. Далі всипте цукру й одразу за ним — борошна. Воно має бути просіяним.
Шоколад поділіть на рівні шматочки.
Візьміть сирне тісто, то сформуйте із нього коржик. Покладіть на нього трішки нутелли та зʼєднайте краї.
Викладаємо сирники на сковорідку із розігрітою олією. Смажимо, доки сирники не стануть румʼяними й перевертаємо.
Подавати їх можна із сметаною!
Печиво із нутеллою
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 250 г
- цукор — 100 г
- ванільний цукор — 50 г
- шоколадна паста — 250 г
- яйце — 1 шт
Приготування:
Спершу змішайте яйце із звичайним та ванільним цукром. Далі — просійте борошно та всипте його до суміші. Додайте шоколадну пасту та ретельно перемішайте.
Деко застеліть пергаментом. Сформуйте кульки із суміші та поставте їх на пергамент, трішки приплюснувши. При випіканні вони трішки опустяться, тож не робіть їх надто тонкими.
Духовку розігрійте до температури 180 градусів. Випікайте печиво близько 10 хвилин.
Тірамісу із нутеллою
Інгредієнти:
- печиво савоярді — 400-450 г
- сир маскарпоне — 500 г
- шоколадна паста
- вершки — 200 г
- кава (зварена та охолоджена) — 400 г
- горіхи та коньяк за бажанням
Приготування:
Спершу варто заварити каву — вона має повністю охолонути.
Далі — беремося за крем: збиваємо вершки. Потім додаємо сир маскарпоне та шоколадну пасту й перемішуємо.
Переходимо до “збору” самого десерту. Печиво савоярді замочуємо у каві. Надовго печиво не залишаємо — знадобиться всього кілька секунд замочування. Важливо, щоб тірамісу не був водянистим.
Викладаємо перший шар печива. Зверху на нього — шар уже готового крему. Опісля — за допомогою кулінарного мішечка викладаємо тільки шоколадну пасту. Зверху викладаємо печиво.
Поставте десерт у холодильник на 1,5 години, а після цього — розпочинайте декорування. Зверху викладайте шоколадну пасту та, за бажанням, горіхи.
Французькі тости
Інгредієнти:
- хліб — 6 скибочок
- нутелла
- фрукти: банани, ківі, полуниці
- склянка молока
- яйця
- мелена кориця
- вершкове масло для смаження
Приготування:
Збийте у посудині молоко, яйця та корицю.
Візьміть по дві скибочки хліба та змастіть їх шоколадною пастою. Поставте зверху фрукти та з’єднайте обидві скибки.
Розігрійте трішки масла на сковорідці. Замочіть бутерброди у молочній суміші та обсмажуйте з кожного боку по кілька хвилин.
Зверху можна прикрасити свіжими фруктами та шоколадом, або навіть додати згущене молоко.
Розрізайте тости по діагоналі.
Смачного!
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08