Інформатор Калуш

ТРЕШ

Зламували сторінки в соцмережах: на Прикарпатті шахраям повідомили про підозри

Зламували сторінки в соцмережах: на Прикарпатті повідомили про підозри шахраям

Троє уродженців Запорізької області ошукали на пів сотні тисяч гривень більше десятка людей. 

Пише Інформатор, покликаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Злочинну діяльність викрили оперативники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з співробітниками Івано-Франківського районного управління поліції, за силової підтримки спецпризначенців.

Було встановлено, що троє мешканців Запорізької області (двоє чоловіків 1996-го року народження та жінка 2003-го року народження) переїхали до Івано-Франківська та розробили тут шахрайську схему.

В період 2023-2024 років аферисти зламували сторінки й надсилали повідомлення із проханням позичити гроші. Вони вигадували приводи для обгрунтування термінових переказів.

Правоохоронці провели обшуки. Вони вилучили банківські картки, мобільні телефони, ноутбуки, планшети, SIM-картки, комп’ютерну техніку, грошові кошти, банківські договори та “чорнові” записи.

Фігурантам повідомили про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Мова про шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

За скоєне їм може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Слідчі дії тривають.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору