Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

27-річний Микола Джус таємно писав книгу і хотів бути кінологом | Історія Героя

27-річний Микола Джус таємно писав книгу і хотів бути кінологом | Історія Героя

Він був товариським, відповідальним та справедливим. Фізично сильний ще зі школи завжди любив приймати участь у конкурсах та неодноразово перемагав. А ще — таємно від рідних писав книгу. 

Усе це — про Миколу Джуса, загиблого захисника в Історіях полеглих захисників, передає Інформатор.

Микола Джус народився 2 серпня 1996 року, уродженець Калуша. Проживав у с. Негівці Калуського району, навчався у Негівській загально-освітній школі. Потім здобув фах машиніста-тракториста у Вищому професійному училищі №34 селища Войнилів.

Микола у квітні 2018 року був мобілізований на службу у Нацгвардії (Харків). Дуже любив собак, розумів їх, тому щоб здобути професію кінолога, перевівся у частину міста Золочева. Демобілізувавшись, поїхав за кордон, щоб пізнати світ та заробити грошей на власну справу.

З перших днів повномасштабної війни повернувся з-за кордону. Залишив офіційне місце працевлаштування, щоб боронити Україну від російських окупантів.

Після навчання у Британії, молодший сержант, командир розвідувального відділення був направлений у зону бойових дій у Запорізьку область. Отримав мінно-вибухове поранення несумісне з життям під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району. Це сталося 25 вересня 2023 року.

Захисник отримав відзнаки Лицар Бойового Чину та Почесний Громадянин Калуської громади. Нагороджений Орденом за Мужність посмертно.

Нагадаємо, що наразі можна підписати петицію про присвоєння Миколі Джусу звання Героя України. Ось посилання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору