Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Іменем Героя назвати стадіон у Голині: 29 людей проти

Іменем Героя назвати стадіон у Голині: 29 людей проти

Загалом участь в голосуванні взяли понад сім сотень респондентів і абсолютна більшість ідею підтримала.

Пише Інформатор.

Присвоїти стадіонові у селі Голинь ім’я Василя Завадецького пропонує його дружина. Раніше, нагадаємо, Наталія Завадецька ініціювала перейменування частини вулиці 600-річчя Голиня на честь її полеглого чоловіка. Але громада не підтримала.

Василь Завадецький був призваний на військову службу у травні 2022 року. Служив молодшим інспектором прикордонної служби — 2 категорії. 16 листопада 2022 року на Донеччині під час виконання бойового завдання помер внаслідок отриманих травм, несумісних з життям. Василя посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. А у вересні 2023 року на фасаді Голинського ліцею йому відкрили пам’ятну меморіальну дошку.

Тож, зараз іде мова про перейменування стадіону. Раніше він носив назву “Стадіон “Сокіл”, а зараз хочуть, щоб було так: “Стадіон “Сокіл” імені Василя Завадецького”.

За інформацією відповідальної особи за проведення громадського обговорення з цього питання, начальниці відділу координації зі старостинськими округами, закупівель та комунікацій Наталія Табачук, громадське обговорення розпочалося 12 жовтня і тривало два місяці. Загальна кількість респондентів, які взяли участь в голосуванні, — 792. При цьому голоси розділилися так: 763 людини підтримали ідею, 29 — проти.

За період обговорення питання інших пропозицій організаторам опитування не надходило. Тож, результати громадського обговорення будуть передані для розгляду в постійну комісію з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики міської ради та міській раді для ухвалення відповідного рішення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору