Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Які аксесуари бажано мати водію у авто? | Корисні поради

В кожному автомобілі завжди повинні бути аптечка, вогнегасник, домкрат, запаска тощо. Але є й інші “аксесуари”, які водій обирає собі не тому, що треба, а щоб полегшити поїздки, зробити їх безпечнішими або просто зробити перебування в авто комфортнішим. 

Про справді корисні аксесуари, які варто було б мати в автомобілі, розповідає Інформатор.

Сонцезахисні окуляри

Цей аксесуар може бути в автомобілі, не зважаючи на пору року. Вони можуть пригодитися і влітку, і взимку. Маючи під рукою сонцезахисні окуляри ви вбережете свої очі від перевтоми й засліплення під час поїздок в сонячну погоду.

Сонцезахисні козирки для бічних вікон

Подумали про те, як вберегти свої очі в сонячну погоду, подумайте також і про комфорт для ваших пасажирів. Даний аксесуар  має дві функції: для комфорту і для безпеки. По-перше, яскраве сонячне проміння часто робить дискомфортною поїздку тих, хто їде з вами в авто, а завдяки таким козиркам (або шторкам) на задньому сидінні з’являється тінь. По-друге, з такою шторкою (якщо у вас не затоновані вікна) з вулиці буде менш помітно, хто чи що знаходиться в салоні.

Тримач для телефону

Майже кожен сучасний водій користується навігаційними програмами на телефоні чи планшеті. Але для того, щоб користування мобільним телефоном було безпечним, необхідний тримач для телефону. Зараз на ринку дуже багато різних варіантів: і на липучках до панелі приладів, і до лобового скла, і на дзеркало заднього виду і навіть на вентиляційну решітку. Обирайте той, який буде найзручнішим для вас і найбільш стійкішим у автомобілі.

Зарядні пристрої

Тут вибір не великий, але цей гаджет також надзвичайно важливий. Бажано, щоб у кожному автомобілі був зарядний пристрій від прикурювача. Ще краще якщо буде не на один вхід на USB, а з кількома, чи навіть з розгалужувачем, на випадок, якщо комусь із пасажирів теж знадобиться зарядний пристрій.

Автокосметика

В цьому випадку все індивідуально. Але бажано, щоб у кожному авто було хоча б кілька ганчірок з мікрофібри, спрей для чистки панелі, спрей для лобового скла тощо. Ну і якщо у вас немає алергії на запахи, то можна ще й повісити якусь пахучку.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору