Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті розлючений натовп на блокпості побив жінку та дитину

На Прикарпатті місцеві побили жінку та дитину на блокпості

Розлючений натовп думав, що жінка з дитиною, котра приїхала у їх село “наводчиця воєнкома”.

Ділиться Інформатор.

Подія трапилась вчора, 6 лютого, у селі Космач на Косівщині. Потерпіла Іванна Ванджурак пише, що їхала зі своєю шестирічною дочкою у Космач в поштове відділення “Нової пошти”. На в’їзді у село її зустріли місцеві на самовільно створеному блокпості, які тримали в руках дубинки та металеві предмети.

“Я відкрила вікно, і вони зразу почали наїжджати на мене зі словами “хто ти така, куди ти їдеш, якого х*я ти приїхала до нас в село”. Я їм пояснила, що їду з дитиною на “Нову пошту” і що я місцева із сусіднього села. Вони з наїздом сказали, щоб я показала свій телефон, чи я їх там не знімала. Я зразу взяла в руки телефон і одній жіночці все показала, вона побачила, що там нічого немає, і сказала “ну, нехай їде, поки їде”, — пише жінка.

Повертаючись з пошти цим же маршрутом вона знову проїжджала повз натовп, проте цього разу люди були агресивніші.

“Я дивлюся, як всі ці люди просто йдуть на мою машину. Я встигла замкнути двері й відкрила вікно, і декілька осіб почали мене знову питати, хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я “наводчиця воєнкома”! Що я приїхала до них в село здавати їх і здавати їхніх чоловіків”, – розповіла потерпіла.

Після цього люди почали бити та трясти її автомобіль, тягти за волосся та намагатись витягувати її через вікно автівки.

“Одна жіночка запхала біту у вікно і вдарила дитину в голову, в той час, як інша мене тримала за волосся, і я нічого, просто нічого, не могла зробити. Потім звідкись взялись дві мої знайомі та односельчанки, яким я дуже вдячна, – я їх впустила в машину, одна взяла дитину на руки і почала прикривати собою, інша допомагала мені вибратися з їхніх рук. Потім вони якось відчинили з мого боку двері і хотіли мене витягнути, я навіть уявити не можу, що б тоді було”, — пише постраждала.

 

Ситуацію врятував чоловік, котрий закричав, що це не та машина, яка їм була потрібна. Тоді до блокпоста під’їхала інша автівка і натовп перейшов до неї. В результаті лікарі діагностували у жінки струс мозку, а в дитини перебій носа.

У поліції підтвердили інформацію й повідомили, що після повідомлення про побиття на місце подій виїхало керівництво обласної поліції та слідчо-оперативна група.

“Поліцейські з’ясували, що мешканці отримали неправдиву інформацію, яка була розповсюджена по локальних групах у соціальній мережі. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулись сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Вони були доставлені до місцевої лікарні”, — пишуть на сторінці поліції.

В результаті роз’яснювальних бесід натовп розійшовся. Працівники поліції очікують на результати медекспертиз після яких зможуть надати правову кваліфікацію події.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору