Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші хочуть створити Центр життєстійкості

У Калуші хочуть створити Центр життєстійкості

Схожі центри хочуть створити й у Лисецькій та Бурштинській громадах, на Прикарпатті.

Пише Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

У такому закладі соціальні працівники зможуть проводити оцінку потреб жителів громади. Також надавати відповідні соціальні послуги: інформування, консультування і соціально-психологічна допомога, зниження загального рівня стресу та тривожності у населення громади.

“Комплексна підтримка ментального здоров’я зараз є пріоритетною, і надалі її актуальність тільки зростатиме. Відтак, громада зацікавлена у впровадженні сучасних методів широкої соціально-психологічної допомоги”, — каже заступниця міського голови Наталія Кінаш.

Проєкт реалізовує міністерство соціальної політики України, яке ремонтуватиме приміщення майбутнього центру, фінансуватиме витрати та надаватиме відповідне методичне забезпечення. До проєкту бажає також долучитись благодійний фонд “Карітас”:

“Для облаштування приміщення є можливість додатково залучити кошти Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Калуські активісти фонду “Карітас” мають досвід і потенціал для належного проведення заходів із соціально-психологічної реабілітації людей, які перебувають у кризових умовах”, — зазначає заступниця директора благодійного фонду “Карітас Івано-Франківськ” Наталія Козакевич.

Наразі постало питання про надання приміщення для центру. Управлінці планують виділити для нього одне з приміщень у будівлі Калуської міської лікарні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору