Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Франківську заочно судитимуть колаборантів з Херсонщини

У Франківську заочно судитимуть колаборантів з Херсонщини

Мова про пособника окупантів у проведенні псевдореферендуму та “чиновницю” з Херсонщини.

Пише Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Херсонщини за пособництво збройним формуванням та окупаційній адміністрації держави-агресора (а це ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Було встановлено, що обвинувачений став помічником голови “ваєнна-гражданскай адміністрациї” м. Каховки у квітні 2022 року.

Наприкінці вересня 2022 року він брав участь у проведенні псевдореферендуму із метою зміни меж території та державного кордону України. А також — у створенні інформаційно-пропагандистських відеоматеріалів, де надавав схвальну оцінку діям держави-агресора.

Крім того, обвинувачений, популяризуючи ідеї військових формувань держави-агресора, брав активну участь у проведенні у м. Каховці параду “Бєссмєртний полк”. Здійснював розгрузку автомобіля з “гуманітарною” допомогою з російської федерації.

Також за процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури до суду скеровано  ще один обвинувальний акт — стосовно 36-річної жінки, яка співпрацювала із країною-агресором на тимчасово окупованій території. Їй інкримінували колабораційну діяльність (це ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У серпні 2022 року жителька селища Зелений Під Каховського району Херсонської області стала “головою Красноперекопського територіального управління Каховського муніципального округу Херсонської області”. Вона займалася публічною діяльністю, пов’язаною з популяризацією отримання громадянства та паспортів російської федерації, зокрема активно висвітлювала це в Telegram-каналі.

Обвинувачена надавала активну допомогу військовослужбовцям російської федерації, а саме передавала автомобілі місцевих жителів селища Зелений Під військовослужбовцям рф та організовувала пошук житлових приміщень для їх проживання.

Спеціальні досудові розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі СБУ в Івано-Франківській області.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору