Інформатор Калуш

ТРЕШ

Затриманий депутат Калуської райради допомагав військовим і… ухилянтам?

затримано проціва юрія із долини

Стало відомо ймовірне ім’я депутата Калуської районної ради, якого напередодні затримали. Зі спільником він за гроші виготовляв “клієнту” документи для виїзду за кордон.

Як стало відомо Інформатору, може йтися про 32-річного Проціва Юрія Миколайовича. Джерела видання це підтвердили.

Він обраний до Калуської районної ради від політичної партії “ВО “Платформа громад”. У постанові Калуської районної ТВК  від 25.09.2020 року зазначено, що Юрій Проців — із с. Підбережжя Болехівської міської ради. На момент обрання у раду працював тренером-викладачем з греко-римської боротьби у Долинській ДЮСШ.

У серпні 2023 року Юрія Проціва, відповідно до наказу Головнокомандувача Збройних Сил України №1802, було відзначено почесним нагрудним знаком  “За сприяння війську”. “За волонтерську діяльність”, — писали на сторінці Калуської РДА, інформуючи про вручення цієї нагороди.

“Ми, українці, творимо сильну державу, ми захищаємо нашу святу землю, ми здобуваємо Перемогу. Тож використовуймо цей запал до ще більшої підтримки наших героїчних Збройних сил, для потужного розвитку та відновлення зруйнованих рашистами наших земель. Маємо зберегти покоління переможців, а відтак – націю та її майбутнє”, — писав депутат на своїй сторінці, підкріплюючи допис світлинами з нагородою та дякуючи Богу за дар життя, а воїнам — за мирне небо.

Нагадаємо, що напередодні у силових структурах повідомили про затримання депутата Калуської районної ради, який разом із 37-річним спільником забезпечували військовозобов’язаних чоловіків фіктивними медичними документами, які давали їм право виїжджати з країни. Такі послуги вартували 7 тисяч доларів.

Правоохоронці задокументували одержання авансу у розмірі 2 000 доларів США, а під час передачі “клієнту” пакету фіктивних документів і одержання ним решти суми, затримали одного із фігурантів. Затриманому та його спільнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В поліції кажуть, що встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Слідство триває.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору