Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На фасаді ліцею №1 з’явилась перша інтерактивна меморіальна дошка полеглому Герою

Калушанин Тарас Федорняк служив молодшим сержантом, командиром стрілецького відділення стрілецької роти. Боєць загинув 7 липня 2022 року під час артилерійського й танкового обстрілів у районі Івано-Дар’ївки на Донеччині. За тиждень, 14 липня, його поховали на Алеї Слави міського кладовища у Калуші. Згодом його посмертно нагородили званням почесного громадянина Калуської громади. Сьогодні ж місто знову вшанувало полеглого Героя.

Ділиться Інформатор.

На відкриття меморіальної інтерактивної дошки калуському захиснику Тарасу Федорняку, зібралося багато небайдужих калушан. Серед них і міська влада, і духовенство, і родичі та побратими, і учні та педколектив Калуського ліцею №1, на фасаді якого з’явилася нова меморіальна дошка.

Після її урочистого відкриття та освяти настоятель калуського храму Зіслання Святого Духу Ігор Пришляк нагадав чому калушани зібралися тут

“Сьогодні відкриваючи пам’ятну дошку полеглому герою Тарасу, ми в черговий раз себе запитуємо: чому… за що… гинуть наші діти?

За те, щоб ми жили, щоб тут не відтворився Маріуполь і Буча. За те, що їхня жертва це можливість нам тут сьогодні бути, жити й залишатися українцями. Ми сьогодні дякуємо нашим героям і такий от знак це є нагадування нам усім, хто йде цією дорогою до школи чи на роботу, ціну нового дня, який ми проживаємо, дорогу ціну загибелі наших героїв. Кожен день це чиєсь життя, чиясь жертва. Ця памʼятна дошка покликана нам пригадати про здатність жертвувати себе. І не тільки для себе, своїх амбіцій почуттів, а для України”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору