Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

24 локації і 40 учасників. На вулицях Калуша сьогодні відбувається квест | ФОТОРЕПОРТАЖ

24 локації і 40 учасників. На вулицях Калуша сьогодні відбувається квест | ФОТОРЕПОРТАЖ

На площі Героїв сьогодні можна було помітити чималу групу людей, переважно підлітків, які вирізнялися рожевим одягом, макіяжем чи іншим декором. Це — неспроста: у місті прямо зараз відбувається квест під назвою “Кохання через час”.

Інформатор розповідає подробиці.

Захід організували місцеві пластуни: присвятили Дню народженню Калуської станиці Пласту, а за тематику обрали День Святого Валентина. Тож, обов’язкова умова — бодай один рожевий елемент одягу. Це правило настільки суворе, що може змінусувати половину зароблених під час кількагодинних змагань балів. Тому учасники якомога тугіше зав’язали шарфи, поправили рожеві носки та панамки і — рвонули у пригоди.

Загалом пластуни зібрали 10 команд по 4 учасники в кожній. За правилами, вони можуть відвідати або всі 24 локації, або лише деякі з них. Можна просто сфотографуватись на визначеному місці й отримати за це 1 бал, а можна — виконати ще завдання й отримати додаткових 5 балів. Є пункти, в яких обов’язково потрібно бути одночасно двом командам (тож, треба домовлятися заздалегідь), а є — такі далекі локації, як наприклад, автовокзал. За відвідування найвіддаленіших — кількість балів удвічі більша.

Тож, кожна команда обрала свою стратегію. Яка з них буде виграшною — стане відомо на фінішній точці.

“Ми вирішили цьогоріч зробити маленьке свято не лише для нас самих, а і для тих, хто захоче розділити з нами цей день, — розповіла Інформатору одна з організаторок квесту Яна Романів. — Ми намагались залучити інші організації й школярів міста. Є волонтери деякі. У нас не було вікового обмеження, за виключенням нижньої межі. Тобто з 11 років учасники, бо це дороги міста та інші потенційно небезпечні ділянки… А старші всі охочі могли брати участь”.

Загалом дійство розраховане орієнтовно на три години. Учасникам не заборонено користуватися транспортом. Але на кожній локації вони мають бути повним складом команди. Підсумки “перегонів” будуть підводити у Виставковій залі приблизно за годину. Там на них чекає кілька сюрпризів, зокрема й подарунки для переможців.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору