Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дезінфекція транспортних засобів: коли проводити, навіщо і чи є така послуга в Калуші?

Дезінфекція транспортних засобів: коли проводити, навіщо і чи є така послуга в Калуші?

Фахівці кажуть, що проводити дезінфекцію транспортних засобів потрібно не лише, щоб позбутися сміття, пилу і бруду, а й щоб уникнути розмноження небезпечних мікроорганізмів і бактерій, які можуть бути збудниками інфекцій. Особливо це актуально у теплу пору року.

Інформатор ділиться порадами, які дає Калуський районний відділ Івано-Франківського ОЦКПХ МОЗ України.

Періодичність проведення дезінфекційної обробки залежить від типу транспорту та специфіки його діяльності. Рекомендується її проводити не рідше, ніж 1 раз на місяць. Особливо це стосується автотранспорту, який займається перевезеннями харчових продуктів, господарських товарів, медикаментів, а також людей.

“Власники громадського транспорту зобов’язані регулярно проводити ретельну санітарну обробку, оскільки щодня в салонах автобусів, тролейбусів, таксі буває величезна кількість людей. Кожен з них залишає біологічний слід на оббивці сидінь, поручнях, підлозі”, — йдеться у роз’ясненнях.

Дезінфекція будь-якого виду автотранспорту починається з миття внутрішніх поверхонь кузова. Головна мета цього етапу — позбавлення від сміття, пилу, бруду. Чиста поверхня забезпечує більшу контактну дію дезінфекційних препаратів, що знищують патогенну мікрофлору. Далі можна вже застосовувати спеціальні препарати для дезінфекції. Власники особистих транспортних засобів зазвичай чистять машини самотужки, тоді як транспорт, яким перевозять людей, має проходити спеціальну обробку.

Послуги дезінфекції транспорту у Калуші, виявляється, можна замовити в Калуському районному відділі Івано-Франківського ОЦКПХ МОЗ України. Вартість буде залежить від декількох факторів: загальної площі, яку потрібно обробити та вартості препарату для дезінфекції.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору